Home Wie ben ik Mindfulness Reading Healing Soul Body Fusion Reiki Kristallen Aurabeheer Blokkades Voedselgevoeligheid Cursussen Prijslijst Contact
                              Voedselovergevoeligheid Mijn ervaring met voedselovergevoeligheid Ik heb er zelf jaren  over gedaan om uit te zoeken waarvoor ik overgevoelig was. Ik was er zeker van dat voeding voor mij heel veel klachten veroorzaakte. De reguliere artsen konden mij niet verder helpen dus ben ik zelf op zoek gegaan. Al weer 10 tallen jaren geleden is door middel van electro accupunctuur  naar voren gekomen, dat voeding een enorme invloed heeft op mijn gezondheid. Uiteindelijk verdwenen: hardnekkig acné, chronische keelontsteking, migraine, en ook mijn concentratie werd stukken beter. Nu test ik al jaren mijn voeding uit door middel van pendelen en reading. Voeding heeft heel veel invloed op je gezondheid. Gezonde voeding is voor iedereen belangrijk om in een goede conditie te blijven en om ziektes te voorkomen. Voeding, ook gezonde voeding,  kan bij overgevoelige mensen bepaalde reacties veroorzaken waardoor ze allerlei klachten kunnen krijgen. Dan is er sprake van voedselovergevoeligheid, dit beslaat alle negatieve reacties veroorzaakt door voedsel. Hierbinnen vallen de begrippen voedselallergie en voedselintolerantie.                                                                   Voedselallergie is een abnormale reactie van het afweersysteem                                                                   waarbij in het lichaam specifieke afweerstoffen tegen bepaalde                                                                   allergenen in het voedsel gemaakt worden.                                                                   Een allergie is vaak met een bloedtest of huidtest te achterhalen,                                                                   hoewel  niet alle testen altijd 100% betrouwbaar zijn.                                                                   Bij voedselintolerantie is het afweersysteem niet rechtstreeks                                                                   betrokken.                                                                   De stoffen die een reactie veroorzaken worden triggers genoemd.                                                                   Er zijn geen medische testen om voedselintolerantie op te sporen.                                                                   In het geval van voedselintolerantie wordt in de reguliere                                                                   geneeskunde vaak gewerkt met eliminatie en provocatietesten. De volgende klachten kunnen ontstaan door voedselovergevoeligheid: * huidklachten, zoals bijvoorbeeld eczeem, acne,of jeuk * astmatische klachten of benauwdheid * klachten van het maagdarmstelsel * hoofdpijn of migraine * vermoeidheid * gedragsklachten zoals bijvoorbeeld ADHD * spier- en gewrichtsklachten Bij chronische klachten, kan ik door middel van een reading achterhalen of de klachten (mede) veroorzaakt worden door voeding. De adviezen en behandelingen mogen uitsluitend toegepast worden in aanvulling en nooit in plaats van de reguliere behandelwijze
website: Louise Prins
Jonnie Prins
Voedselgevoeligheid